ناتو با مأموریت نظارتی خود در دریای آژه می خواهد از موج غیر قابل کنترول پناهجویان به سمت غرب اروپا جلوگیری کند. یونان امید زیادی به موفقیت این مأموریت ندارد.
یک کشتی نیروی بحری آلمان از تردد پناهجویان و همچنان فعالیت های جنایتکارانۀ قاچاق انسان در آبهای میان ترکیه و یونان نظارت می کند. هدف اصلی این مأموریت ناتو جمع آوری اطلاعات در سواحل ترکیه و در اختیار قرار دادن فوری این اطلاعات به مقامات ترکیه است. ترکیه باید تا حد امکان نگذارد که هیچ قایق حامل پناهجویان به سمت یونان حرکت کند. کشتی ناتو اجازه متوقف ساختن قایق ها را ندارد، اما این کشتی، در صورتی که یک قایق حامل پناهجویان دچار سانحه شده باشد، سرنشینان آن را به ترکیه باز می گرداند.
تا چندی پیش هیچ کشتی غیر ترکی ناتو اجازه نداشت به آبهای تحت قلمرو ترکیه وارد شود. در کشتی نیروی بحری آلمان به نام “بن”، که قبلاً راه افتاده است، ۲۱۰ سرباز زن و مرد مأموریت انجام می دهند
توافقات ترکیه و آلمان
انگلا مرکل صدراعظم آلمان، با درنظرداشت فشار فزاینده در داخل کشور اش، برای یک همکاری گسترده با ترکیه تلاش می کند. مرکل حدود یک ماه پیش در انقره با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور و احمد داوود اوغلو صدراعظم ترکیه روی سهمگیری ناتو برای جلوگیری از موج پناهجویان به سوی غرب اروپا به توافق رسیده بود. هرچند این مأموریت ناتو قبلاً به تصویب رسیده است، اما روی جزئیات آن تا هنوز بحث جریان دارد.
یونان، با آنکه خود در این مأموریت سهم دارد، اما امید زیادی به آن نمی بندد. آتن، با درنظرداشت اینکه روزانه ده ها قایق حامل پناهجویان به جزایر یونانی لیسبوس، خیوس و یا ساموس می رسند، شک دارد که ترکیه واقعاً مطابق به توافقات پناهجویانی را که کشتی های ناتو از غرق شدن نجات می دهند، دوباره بپذیرد. این در حالیست که ترکیه در سال ۲۰۰۲ روی پذیرش دوبارۀ پناهجویان با یونان توافق کرده بود. حالا اتحادیۀ اروپا می خواهد همچو یک توافقنامه را در ماه جون امسال به اجرا درآورد که بر اساس آن ترکیه باید پناهجویان از کشور های سومی را دوباره بپذیرد.
اظهارات متناقض آتن و انقره نشان می دهد که مناسبات میان این دو کشور همسایه تا چه حدی دشوار شده است. یونان می گوید که ترکیه تنها یک و نیم درصد پناهجویان را دوباره می پذیرد. ترکیه برعکس ادعا می کند که با پذیرش ۲۰ هزار پناهجو موافقت کرده است، اما یونان تنها ۴ هزار پناهجو را فرستاده است.
ترکیه، که یک کشور مهم ترانزیتی برای پناهجویان است، قبلاً در ماه نوامبر گذشته متعهد شده بود که اتحادیۀ اروپا را در رابطه با حفاظت از مرز های خارجی این اتحادیه و همچنان بهبود بخشیدن شرایط زندگی پناهجویان در خاک خود حمایت می کند. اتحادیه اروپا در بدل آن سهولت ها در دریافت ویزا به شهروندان ترکیه و همچنان تسریع یک عضویت احتمالی این کشور در اتحادیۀ اروپا را به انقره وعده داده است.
دویچه وله.
نظرات
ارسال یک نظر
لطف کنید و در کامنتتان در رابطه با همین پست مطلب بنویسید و اگر مطلب دیگری دارید از طریق ایمیل در تماس شوید