قرارداد دیپورت ۹۰۰۰ ایرانی که درخواست پناهندگیشان رد شده این هفته توسط ظریف در کانبرا امضا میشود
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در سفرش به استرالیا پناهجویان ایرانی را به ایران برمیگرداند. به گفته وزیر خارجه استرالیا این توافق سال گذشته در تهران حاصل شده و با امضای قرارداد در کانبرا عملی خواهد شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول مقامات استرالیایی روز چهارشنبه ۹ مارس (۱۹ اسفند) اعلام کرد که پناهجویان ایرانی در استرالیا طی قرارداد جدید این کشور با جمهوری اسلامی به ایران بازگردانده میشوند.
جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا گفته مذاکرات با همتای ایرانیاش محمد جواد ظریف خوب پیش رفته است و او انتظار دارد که هفته آینده قرارداد استرداد پناهجویان ایرانی امضا شود.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۵ اسفند (۲۵ مارس) سفرش را به شش کشور آسیای دور آغاز میکند. سنگاپور، تایلند، برونئی، اندونزی، نیوزیلند واسترالیا مقاصد ظریف در این سفر هستند.
به گفته وزیر خارجه استرالیا، تهران مدتهای زیادی از پذیرش پناهجویانی که نمیخواهند به ایران باز گردند خودداری میکرده است اما او گفته ظاهرا موانع این کار برداشته شده است.
بیشاپ تاکید کرده که ترجیح کشورش این است که پناهجویان داوطلبانه به کشورهای خود بازگردند اما به گفته او کسانی که هیچ استدلال قانونی برای ماندن در استرالیا ندارند میبایست بازگردانده شوند.
مقدماتی که در تهران چیده شد
مذاکرات برای بازگرداندن پناهجویان ایرانی از استرالیا سال گذشته و این مذاکرات در چارچوب کلی همکاریهای دو کشور برای مبارزه با قاچاق انسان صورت گرفت.
در قراردادی که بناست سهشنبه هفته آینده، ظریف در کانبرا پایتخت استرالیا آن را امضا کند، قید شده که پناهجویانی که به ایران بازگردانده میشوند نباید تحت آزار و اذیت قرار گرفته یا بازداشت شوند.
این قرارداد بالغ بر ۹ هزار پناهجوی ایرانی را در بر میگیرد. ۴۰۰ نفر از این پناهجویان در مراکزی که استرالیا برای پناهجویان غیرقانونی در اقیانوس آرام، جزایر نائورا و پاپوآ گینه نو برپا کرده اقامت دارند. این جزایر شرایط بسیار غیرانسانی و بدی دارند و تا کنون پناهجویان ساکن این جزایر چندین بار به شرایط بد آنجا اعتراض کردهاند. در جریان این اعتراضات یک پناهجوی ایرانی کشته شد. یک پناهجوی ایرانی دیگر نیز در اثر ابتلا به یک عفونت ساده درگذشت.
دولت استرالیا مدعی است که این پناهجویان در حقیقت «مهاجران اقتصادی» بوده و پناهجوی سیاسی یا اجتماعی نیستند. این افراد به دلیل نداشتن یک آینده روشن ایران را ترک کردهاند واسترالیا نیز از پذیرش آنها خودداری میکند. دولت ایران نیز تا کنون از قبول بازگشت آنها خودداری کرده است.
نظرات
ارسال یک نظر
لطف کنید و در کامنتتان در رابطه با همین پست مطلب بنویسید و اگر مطلب دیگری دارید از طریق ایمیل در تماس شوید